UN SANT FART DE RIURE

12.03.2024

El Festival Còmic torna a Figueres els darrers dies de març

Plorar de riure

El Festival Còmic torna per Setmana Santa (del 26 al 31 de març) a Figueres amb una programació plena de propostes d'humor per a tots els públics amb moltes novetats, monòlegs, circ, música, teatre sense paraules, tallers, espectacles de carrer i molt més.

La millor manera de plorar, és plorar de riure. I amb l'aigua continguda en cada llàgrima lluitem contra la sequera que assola Catalunya, contra la sequera d'humanitat que assola el món.

El Festival Còmic de Figueres se celebra entre dos dels aqüífers més perjudicats per la manca d'aigua, com són la Muga i el Fluvià, una terra seca ara mateix.

Aquest any volem aprofitar el festival per guanyar consciència d'aquest recurs escàs que tenim, i que ho és encara més per les males previsions dels organismes o institucions responsables i per part de la ciutadania.

No arribarem a l'extrem de fer processons com feien abans els nostres avis i àvies per Setmana Santa (i perquè ja ho fan d'altres), però sí creiem que col·lectivament hi hem de posar consciència, talment com els recs gota a gota, per posar l'accent en aquesta nova actitud que hem de tenir, tant a nivell individual com a nivell industrial. I l'única forma que ho pot fer un festival d'humor és a través del gag i d'alguna manera, a través de l'humor, estem creant una manera de cridar a l'aigua.

Per aquest motiu la dissetena edició del festival proposa PLORAR DE RIURE, i sense malbaratar ni una sola gota. És la síntesi de tota la filosofia d'aquest festival tan seriós que de tan seriós fa riure.

www.festivalcomic.cat