TRIUMVIRAT MEDITERRANI A L'ESCALA

23.04.2023

La fira grecoromana arriba aquest any a la 27a edició amb un programa que inclou una quarantena d'activitats

Triumvirat l'Escala
Triumvirat l'Escala

Campament romà, lluita de gladiadors, mercat i un espectacle de foc

El Triumvirat Mediterrani d'aquest any comptarà amb la presència del Grup de Reconstrucció Històrica de Badalona i Kuanum recreacions històriques al MAC-Empúries, en la jornada de dissabte, i a l'entorn de la Platja de l'Escala, el diumenge, oferint l'oportunitat d'explicar la vida quotidiana a l'antiguitat d'una manera molt propera.

A la Platja, també es recupera el campament romà, amb la Legio V Macedònica I Cohort de Blanes, i durant tot el cap de setmana es duran a terme diferents activitats, com demostracions de com era la vida quotidiana en un campament de l'època i tècniques de combat tant ofensives com defensives.

La gastronomia també serà present a l'activitat de tast de vins salins a l'Alfolí de la Sal el diumenge al matí, una activitat que vincula la història i la gastronomia , amb degustació de tres vins i tastet d'anxova.

Al nucli antic, la jornada de dissabte inclou des de l'obertura del Mercat de productes artesans del Triumvirat fins a l'espectacle de foc que es fa a la Platja a la nit.

El diumenge es concentra l'activitat al nucli antic, amb una nova oportunitat per veure alguna de les novetats i altres clàssics del Triumvirat Mediterrani com és la lluita de gladiadors.

El Triumvirat Mediterrani de l'Escala és organitzat per l'Ajuntament de l'Escala i el MAC-Empúries.