LA CASA NATAL DE DALÍ OBRIRÀ EL 20 D'OCTUBRE

19.10.2023

El divendres hi haurà diverses actuacions al carrer Monturiol

Sardanes, projeccions i jazz al carrer

La Casa Natal Salvador Dalí obre les portes el divendres 20 d'octubre. La gent de la ciutat ha pogut aconseguir alguna de les més de 2.000 invitacions repartides per a visitar-la gratuïtament durant els primers dies. A més, per al divendres, s'han preparat altres activitats complementàries i festives al carrer Monturiol i a la Rambla.

Hi haurà sardanes a 6 de la tarda amb La Principal de La Bisbal, a les 8 l'estrena del documental d'Alba Cros "Casa Natal Salvador Dalí, quan tot va començar" i, seguidament, un concert d'Smoke Jazz Quartet amb un repertori de cançons que escoltava Dalí.

Un anunci amb 6 alcaldes i alcaldesses de la ciutat

L'obertura de la Casa Natal Salvador Dalí es farà realitat el proper dia 20 d'octubre. Així ho ha anunciat Jordi Masquef, alcalde de Figueres, acompanyat dels exalcaldes de la ciutat Marià Lorca (1983 - 1995), Joan Armangué (1995 - 2007), Santi Vila (2007 - 2012), i les exalcaldesses Marta Felip (2013 - 2018) i Agnès Lladó (2019 - 2023), per escenificar la transversalitat i magnitud d'aquest projecte de ciutat i reconèixer i agrair a tots els qui ho han fet possible. 

La Casa Natal Salvador Dalí esdevé el primer equipament cultural d'iniciativa pública que permetrà mostrar la figura del geni des dels seus inicis, i des del vessant més personal i íntim; i alhora contextualitzar la Figueres de principis del s. XX. La Casa complementa així la visita als espais dalinians, on s'exposa bona part de l'obra del pintor empordanès.