CARNAVALS A DOJO A MAR I TERRA ENDINS

05.02.2023

Moltes poblacions de la comarca preparen balls i rues per a petits i grans

Tot i que poblacions com Vilamalla, Vilajuïga o Vilabertran ja van celebrar les seves festes de disfresses el passat cap de setmana, les grans celebracions es viuran més intensament des de dijous.

Roses rebrà el Rei Carnestoltes dijous i divendres des de les 9 de la nit es farà la primera gran passada amb més de 3.700 persones inscrites. El Carnaval rosinc s'allarga fins dilluns.

A l'Escala hi haurà cercavila infantil dissabte a la tarda i diumenge serà el gran dia amb la rua de carrosses i comparses. El ball de disfresses serà amb l'Orquestra Mitjanit.

A Llançà destaca la rua infantil del dissabte, des de les 3 de la tarda, els adults sortiran a les 10 de la nit i acabaran ballant a l'Envelat de Les Esplanes amb la Dammershow. Diumenge hi haurà ranxo popular.

A Cadaqués faran una passada dissabte al vespre i una altra dimarts.

Dissabte també hi ha rues i balls a Borrassà, Peralada, Pau, Sant Pere Pescador o Llers, que també programa una cercavila per diumenge a la tarda.

A l'Armentera hi haurà rua dominical des de les 11 i, en acabar, la seva tradicional "sopa", una arrossada a la pista poliesportiva. A Biure també menjaran arròs i ballaran amb Cafè Trio. La Jonquera fa cercavila dominical, espectacle infantil, dinar popular i ball amb Tutú-Keké.

Capmany celebrarà dimarts la Festa del Ranxo. Es repartirà a les 7 de la tarda i després hi haurà ball de disfresses.

La festa encara s'allargarà un parell de caps de setmana més en altres poblacions com Castelló d'Empúries, El Port de la Selva, Portbou, Avinyonet de Puigventós, Sant Climent Sescebes, Vilafant...

Figueres tindrà un Carnaval infantil el 4 de març a la Rambla. Des de les 4 de la tarda hi haurà activitats infantils organitzades per una vintena d'entitats. A les 6 la gran festa amb l'actuació de Rock per Xics.